Nieuws

Economisch nieuws van Nu.nl

 • Het Bonnetje | 'Ik heb geen maaltijdenplan meer, maar kijk bij de aanbiedingen'

  Elke dag naar de super om de hoek of één keer per week alle koopjes af? Met de huidige kostencrisis zijn we kritischer op onze uitgaven, ook in de supermarkt. In de rubriek Het Bonnetje spreken we elke week met een Nederlander over zijn supermarktstrategie in tijden van inflatie.

 • Minimumloon gaat omhoog (en er zit nog meer in het vat)

  Op 27 november 1968 werd de wet voor de invoering van het minimumloon aangenomen door de Tweede Kamer. Nu, ruim vijftig jaar later, wordt dat minimumloon voor het eerst in zijn bestaan extra verhoogd. Dat is vanwege de hoge inflatie. Daardoor komt er op 1 januari in één klap 10,15 procent bij.

 • NU+ | Brexit is voor de Britten tot nu toe geen goednieuwsshow

  Torenhoge inflatie, een krimpende economie en mogelijk de langste recessie in ruim een eeuw; de economie van het Verenigd Koninkrijk draait niet lekker. Hoewel de Britse economie zeker niet de enige is die sputtert, lijkt het er slechter te gaan dan in andere landen. Dat komt mogelijk door de Brexit, die de economie tot dusver vooral negatief raakt, zeggen experts tegen NU.nl.

 • Achteraf betalen bij online shoppen? Hier moet je op letten

  We bestellen wat af met Black Friday en de feestdagen voor de deur. Een paar jaar geleden konden we tijdens het online shoppen nog kiezen voor een acceptgiro als we later wilden betalen. Inmiddels kiezen we vooral voor Klarna of Riverty (voorheen AfterPay) als we niet direct willen aftikken. Maar dat is niet altijd een slimme keuze.

 • Recordaantal online Black Friday-aankopen in Nederland ondanks inflatie

  Nederlanders hebben online voor een recordbedrag gekocht op Black Friday, ondanks de inflatie. Niet alleen sloegen consumenten hun slag op vrijdag, de hele week al wisten retailers te profiteren van meer klandizie. Dat melden betalingsdienstverlener Klarna, creditcarduitgever ICS en Betaalvereniging Nederland zaterdag.