Nieuws

Economisch nieuws van Nu.nl

 • Centrale bank Korea verwacht geen financiële crisis door malaise Evergrande

  De problemen van de geplaagde Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande zullen waarschijnlijk niet leiden tot een financiële crisis, zegt ook de Zuid-Koreaanse centrale bank.

 • Zwitserse industrie krijgt brief op de mat om minder energie te gebruiken

  Zwitserland waarschuwt industriële bedrijven dat ze deze winter misschien minder energie mogen verbruiken om grootschalige uitval van stroom te voorkomen.

 • DNB-president verdedigt belastingvoorstel op koophuis: ‘Koopkrachteffect klein’

  President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) benadrukt dat het voorstel om een eigen huis net zo te belasten als spaargeld niet veel gevolgen zal hebben voor de portemonnee. Het plan van de centrale bank van Nederland om een koophuis als vermogen te belasten zorgde de afgelopen week voor veel kritiek, maar volgens Knot zijn de effecten op de koopkracht ‘verrassend klein’.

 • Deze praktische tips zorgen deze winter voor een lagere gasrekening

  De gasprijzen gingen de afgelopen weken door het dak. Vorige week piekte de gasprijs kort op 162 euro per megawattuur (MWh) en was daarmee bijna 11 keer zo hoog als een jaar geleden. Alhoewel de prijzen wat zijn gedaald, blijven ze ongekend hoog. Als gevolg van de flink gestegen gasprijzen valt de energierekening voor veel huishoudens hoger uit. Maar daar is gelukkig ook het een en ander aan te doen. Hieronder een overzicht van vijf snelle maatregelen om geld te besparen op de gasrekening.

 • Je dagelijkse kopje koffie wordt duurder en minder lekker

  Koffieliefhebbers betalen binnenkort waarschijnlijk meer voor hun favoriete drank, terwijl die ook nog eens minder goed zal smaken. De prijs van de populaire arabicabonen staat op zijn hoogste punt in bijna tien jaar, terwijl de kwaliteit van de koffieboon door klimaatverandering onder druk staat.