Nieuws

Economisch nieuws van Nu.nl

 • We drinken minder, maar wel luxer en daar profiteert de slijter van

  De afgelopen jaren komen er in Nederland elk jaar zo'n tien slijterijen bij, terwijl we over de hele linie niet meer zijn gaan drinken. Volgens voorzitter Petra de Boevere van de Koninklijke SlijtersUnie zijn we vooral luxere dranken gaan nuttigen, die ook wat meer mogen kosten. Daarbij heeft de Nederlandse slijter een voordeel ten opzichte van de supermarkt.

 • Zeker 185 Nederlandse patiënten hebben problemen door apneu-apparaat Philips

  Op z'n minst 185 Nederlandse patiënten hebben gezondheidsklachten die mogelijk samenhangen met ondeugdelijke Philipsapparaten tegen slaapapneu, meldt Het Financieele Dagblad (FD). De patiënten hebben zich gewend tot twee rechtsbijstandsverzekeraars en een gespecialiseerd advocatenkantoor.

 • Recordaantal nieuwbouwhuizen verkocht in derde kwartaal

  In het derde kwartaal van 2021 zijn 8.036 nieuwbouwwoningen verkocht, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om het grootste aantal sinds het statistiekbureau zeven jaar geleden is begonnen met het bijhouden van de cijfers. De gemiddelde prijs van een nieuwbouwhuis was 471.787 euro, maar liefst 12,4 procent hoger dan een jaar eerder.

 • Miljarden euro's voor energiebesparing zijn volgens rekenkamer weggegooid

  Europees geld om bedrijven te helpen verduurzamen heeft weinig tot geen effect gehad. Dat zeggen de auditors van de Europese Rekenkamer in een maandag verschenen rapport. In veel gevallen is het geld in ontwikkelingen gestoken die ook zonder ondersteuning op gang zouden zijn gekomen.

 • Verkoop van cognac vorig jaar met bijna een derde omhoog

  In 2021 is wereldwijd voor zo'n 3,6 miljard euro aan cognac verkocht, meldt Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC) maandag. De koepelorganisatie zegt dat er vooral in de Verenigde Staten en China meer van de Franse sterke drank verkocht is.