Nieuws

Economisch nieuws van Nu.nl

 • Parfumerieketen Douglas sluit bijna een vijfde van de winkels

  Douglas sluit circa 500 van de 2.400 Europese winkels. Dat heeft de Duitse parfumerieketen donderdag bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk of het ook filialen in Nederland betreft.

 • Apple zet in recordkwartaal ruim 100 miljard om door nieuwe iPhone

  Techbedrijf Apple heeft voor het eerst een kwartaalomzet van meer dan 100 miljard dollar (82,5 miljard euro) behaald. De onderneming profiteerde van de sterke verkoop van nieuwe iPhone-modellen in de feestdagenperiode. Meer mensen hadden op de komst van de iPhone 12 gewacht, omdat dit toestel de eerste iPhone is die van het 5G-netwerk kan gebruikmaken.

 • Koers GameStop blijft stijgen dankzij actie van groep kleine beleggers

  De gekte op Wall Street rond de winkelketen voor computerspelletjes GameStop blijft aanhouden. Het aandeel schoot woensdag nog eens met 135 procent omhoog op de beurs in New York, aangejaagd door een groep kleine beleggers die de strijd is aangegaan met shortsellers, zoals grote hedgefondsen.

 • Tesla boekt over 2020 eerste jaarwinst ooit

  Tesla heeft voor het eerst in zijn zeventienjarig bestaan over een geheel jaar winst gedraaid. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's sloot 2020 af met een winst van 721 miljoen dollar (595 miljoen euro), zo blijkt uit woensdagnacht gepresenteerde jaarcijfers. In 2019 draaide Tesla nog een verlies van 862 miljoen dollar.

 • Sligro zet verlies van 70 miljoen euro in de boeken

  Sligro heeft in 2020 als gevolg van de coronacrisis een verlies van 70 miljoen euro geleden. Veel van de coronamaatregelen raakten vorig jaar de klanten van de groothandel, zoals horecaondernemingen, bedrijfscateraars en sportverenigingen. Sligro rekent in de tweede helft van dit jaar op herstel.