Nieuws

Economisch nieuws van Nu.nl

 • Een jaar na de explosie in Beiroet is de crisis in Libanon alleen maar verergerd

  Een jaar na de explosie in de haven van Beiroet die 220 mensen het leven kostte, is het nog altijd crisis in Libanon. De Wereldbank noemde de economische crisis onlangs nog "waarschijnlijk een van de drie grootste in de wereld van de afgelopen 150 jaar". Wat is er aan de hand? Vijf vragen over de grootste economische crisis van dit moment.

 • Waarom wil elk bedrijf plots iets met bitcoin doen?

  Tesla, Microsoft, PayPal, Starbucks. Het lijstje met bedrijven die klanten laten betalen met bitcoin wordt steeds langer. En volgens geruchten zou de webwinkel Amazon zich daar nu bijvoegen. Wat drijft al die bedrijven om plots op de bitcoinkar te springen? "Wie het geld bezit, heeft de macht in handen", zegt bitcoinanalist en Youtuber Madelon Vos.

 • Amerikaanse oliebedrijven zouden hengelen naar oliebezittingen Shell in VS

  Verschillende oliemaatschappijen in de Verenigde Staten hebben interesse getoond in een overname van de bezittingen van Shell in het grootste olieveld van de Verenigde Staten, zeggen bronnen zaterdag tegen persbureau Bloomberg. De bezittingen van Shell zouden zo'n 10 miljard dollar (8,43 miljard euro) waard zijn.

 • We gooien miljoenen euro's aan statiegeld weg

  Zo'n 10 procent van alle kleine plastic flesjes waar tegenwoordig statiegeld op zit, wordt naar verwachting weggegooid. Dat geld is de consument kwijt, maar het is niet weg. Het wordt gebruikt om het hele systeem van inzameling te betalen. Dat kost volgens Statiegeld Nederland 64 miljoen euro per jaar.

 • Chinese centrale bank herhaalt: We blijven cryptomarkt onder druk zetten

  De Chinese centrale bank gaat door met de harde aanpak van de markt voor digitale munten, laat de centrale bank zaterdag weten in een verklaring. De afgelopen tijd traden de Chinese autoriteiten steeds strenger op tegen de handel in cryptomunten, wat in eerdere gevallen tot angst bij investeerders leidde, met koersdalingen van cryptomunten tot gevolg.